Waarom een website juist tegenwoordig zo belangrijk is.

Je hebt vast al een paar keer de vraag gekregen: "Hebben jullie ook een website?". Tegenwoordig is het dan ook steeds belangrijker om op digitaal gebied klanten te kunnen benaderen. Maar waarom dan, en welke voordelen zitten hier aan vast?

 

Reputatie en online shoppen

Kan een bedrijf tegenwoordig nog zonder website? In het kort is dit zeker mogelijk, maar is het slim? Het blijkt dat een meerderheid van de mensen eerst online rond kijkt voordat zij naar een fysieke locatie gaan. Hoe vaak zoek jij bijvoorbeeld eerst iets op het internet voordat je naar het centrum gaat? Door een website te hebben vergroot je dus de kans dat mensen jouw bedrijf tegenkomen.

 

Daarbij komt het raar over als een klant iemand je bedrijf aan raad maar niks door kan doorsturen naast een adres en eventuele contact gegevens. "Check hun website om een afspraak in te plannen"  is dan geen optie.

Laptop

 

Gratis reclame

Een website is net hetzelfde als een reclame bord. Het enige verschil is dat hosting kosten en eventuele onderhoud veel goedkoper zijn dan de huurkosten van een bord. Bezoekers komen ook nog eens "kosteloos" op je website. Dit betekent dat op het gebied van marketing een website een waanzinnige investering is. Neem bijvoorbeeld een website met ~300 bezoekers per maand waarvan 15% het bedrijf benadert dit zijn dus 45 nieuwe "gratis" klanten!

 

Een merk zichtbaar voor iedereen

Dat mensen je moeten vinden voordat je een dienst kan verlenen is logisch. Het is belangrijk dat ze je kunnen vinden. Als jouw bedrijf niet in de zoekresultaten tevoorschijn komt zullen mensen jouw bedrijf niet snel vinden. Door een website te bouwen met goede S.E.O. (Het optimaliseren van de website voor zoekmachines zoals Google, DuckDuckGo en Bing) in gedachten kan de kans enorm vergroot worden dat je boven in de zoekresultaten komt. En uiteindelijk meer bezoekers naar je website brengt.

 

Conclusie

Al met al zitten er alleen maar voordelen aan het hebben van een website, meer klant interactie, gratis reclame en een extra marketing kanaal. Dus de enige vraag die nog rust is: Waarom heb je nog geen website?

Jouw digitale avontuur start hier.

Neem contact op